En annan utmaning

Jag fick en utmaning av Marta och Villgott. Här är mina svar:

Vad gjorde du för tio år sedan? (för djur 1 år sedan)

Matte: För tio år sedan gick jag femte årskursen på veterinärutbildningen och tillbringade några veckor i Skara. Den 14 januari skrev jag först en tenta i juversjukdomar och var sedan ute på diverse besättningsbesök, bland annat i en nötbesättning som drabbats av botulism på grund av ett rävkadaver som hamnat i höet. Vi behandlade också en paresko, en med acetonemi och en matvägrare. Huvudvärken tilltog under dagen (hade antagligen varit uppe för länge natten innan och pluggat till tentan) och när jag kom hem till mina föräldrar, som jag bodde hos under vistelsen i Skara, ägnade jag hela kvällen åt att sova.

Viktor: För ett år sedan låg jag i mamma Majas mage och trängdes med mina tre bröder och två systrar. Tio dagar senare föddes jag.

Vad gjorde du för ett år sedan? (för djur, en månad sedan)

Matte: För ett år sedan arbetade jag större delen av dagen med ett uppdrag jag tidsoptimistiskt nog tagit på mig: att översätta två historiska artiklar till boken ”Livsmedelskontroll och livsmedelssäkerhet under genombrottsskedet 1850–1950” (ges ut av KSLA, troligen i mars i år). Mot kvällen körde jag från särbon i Västerås till Uppsala.

Viktor: För en månad sedan följde jag som vanligt med matte och Kasper till institutionen. På kvällen åkte vi till plasthusse där Kasper fick vara medan jag och matte nästa morgon gick upp jättetidigt för att åka på hundutställning.

Fem snask jag gillar:

Matte: sura, salta, ostbågar, chips, popcorn

Viktor: kött av alla slag, köttfärs, korv, leverpastej, pannkakor

Fem sånger som du kan hela texten till:

Matte: Maj på Malö (nej, jag ljuger, kan bara tre verser), I Roslagens famn, Härlig är jorden, En vänlig grönska, Västgötahymn

Viktor: min och Kaspers ylkonsert, skälla-på-tidningsbudet-sången, snälla-matte-kom-genast-tillbaka-sången, kom-igen-nu-då-Kasper-skallet, nu-tar-jag-dig-skallet

Vad skulle du göra om du var miljonär?

Matte: Antagligen ungefär detsamma som nu. Flytta till hus, men det hoppas jag kunna göra ändå.

Viktor: Se till att matte slipper jobba så att hon kan ägna sig åt miiiig hela dagarna.

Fem saker som du gillar att göra:

Matte: vara ute i naturen, träna hund, läsa, skriva, fotografera

Viktor:
– spana efter (och helst jaga) katter
– dra Kasper i halsskinnet tills han skriker
– mysa med matte (helst i sängen)
– gnugga mig mot astroturfmattor
– peta in ben och bollar under plasthusses soffa, och få människorna att lägga sig på mage och peta ut dem åt mig

Fem saker som du aldrig skulle klä dig i eller köpa:

Matte: Man ska aldrig säga aldrig …

Viktor: Vadå klä mig?!?

Fyra favoritsaker:

Matte: datorn, kameran, bilen, alla mina böcker (jo … något fler än fyra)

Viktor: mattes handskar i älgskinn, riktigt rejäla märgben med mycket köttslamsor, luddiga saker som man kan slita i många bitar, bollar med mycket studs

4 svar på ”En annan utmaning”

  1. Hade, åtminstone ;-). Jag vet inte om jag har så mycket koll längre, och det känns en aning skakigt, kontrollfreak som jag är.

  2. Ibland har jag nästan besvärande bra minne faktiskt – tyvärr är det inte alltid de mest väsentliga detaljerna jag kommer ihåg. Men i det här fallet nyttjade jag lite tekniska hjälpmedel :-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *