Ljuva ungdomsminnen

Jag fick en utmaning från Ida. Den lyder som följer:

– Gå in i mappen Mina bilder (eventuellt Bilder för dem med OS X eller din egen personliga bildmapp).
– Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
– Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
– Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
– Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.

Jag blev tvungen att fuska lite, eftersom jag inte använder Mina bilder och dessutom vanligen lägger själva bilderna i undermappar till undermappar till undermappar. Men jag valde Years, mappen där jag lägger alla mina egna foton i kronologisk ordning. Den sjätte mappen där heter 1986 och innehåller, föga överraskande, några bilder från 1986 (givetvis inscannade avsevärt senare). Den sjätte bilden där är denna:

Stock i himmelsvatten

Bilden, som om någon inte ser det föreställer änden på en stock som sticker upp ur ett vatten där himlen speglar sig, är tagen den 12 september 1986. Jag och en kompis ägnade helgen åt att vandra Upplandsleden från Österbybruk till Gimo. Jag hade ingen hund då – min första hund, flatcoated retrievern Akke, hade dött bara någon månad tidigare.

Det här var på fredagskvällen. Vi stannade till vid en rastplats vid Stordammen och åt kvällsmat och fyllde på vatten ur en brunn som fanns där.

Kvällsmat längs Upplandsleden

Sedan fortsatte vi gå, följde den gamla flottningskanalen genom Upplandsskogen. Leden var spångad och ledde över raka diken som fyllde på kanalen. Men plötsligt var det ett dike som saknade spång, och det var alltför djupt och brett för att ta sig över utan att bli blöt om fötterna och betydligt mer. Vi hade ingen bra karta och det började bli mörkt, men vi lyckades leta oss ut till en närliggande landsväg, och där slog vi i nästan nattsvart mörker upp tältet bara några hundra meter in i skogen på andra sidan. Nästa dag letade vi upp stigen lite längre fram på leden och fortsatte vår vandring till Gimo.

Gimo Herrgård

Det var berättelsen om den sjätte bilden ur den sjätte mappen, och under berättelsens gång hittade några nya bilder in i mappen.

Nu ska jag enligt reglerna utmana sex stycken andra att göra samma sak, men även här fuskar jag eftersom det verkar som om de flesta redan har fått utmaningen. Men om det är någon som vill ha den får ni gärna ta den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *